Sivut

sunnuntai 21. lokakuuta 2007

Hyönteisongelma Pietarin keskustassa

Hyönteisturma eli fumigaattoriPietarissa on pohjoisessa sijaitsevaksi isoksi kaupungiksi aika erikoinen ongelma. Inisevät, purevat hyönteiset läpi vuoden. Viemäreissä tai missä lie seinien sisällä elää sinnikäs ja varsin kiusallinen hyönteislaji.

Olimme yöpyneet varsin hyvätasoisessa hotellissa Pietarin keskustassa. Työkaveri valitti yöunta häiritsevistä pistävistä elävistä.
- Käytitkö hyönteisten karkotinta, fumigaattoria, kysyin.
- Käytin, vastasi työkaveri.
- Eikö auttanut?
- Ei auttanut
- Kummallista. Minun kokemusteni mukaan se toimii hyvin. Toimiko se varmasti? Menikö virta päälle?
- Ainakin se lämpeni.
- No oli se sitten päällä. Minkälainen karkotekemikaali oli? Osasitko laittaa sen varmasti oikeaan kohtaan laitetta?
- Mikä karkotekemikaali?

Fumigaattori on todella tehokas hyönteisten eliminoija. Lähes vakiovaruste Pietarin keskustan hotelleissa. Niitä on paria eri perusmallia riippuen myrkyn olomuodosta. Joihinkin malleihin sopii ainoastaan kiinteä noin pari senttimetriä reunoiltaan oleva läpyskä. Toisiin malleihin kiinnitetään pieni nestepullo. Kolmansiin malleihin sopii kummatkin.

Muutaman vuoden kokemuksen perusteella voin sanoa, että laite on toimiva. Miksiköhän niitä ei ole Suomessa? Tietysti tulee mieleen, että mitäköhän ihmiselle vaarallista kemikaalia laite syöttää ilmaan. Työkaveri oli kysynyt asiaa Suomesta. Suomalaisen asiantuntijan mukaan kemikaali on myrkytöntä ihmiselle, mutta luontoon etenkiin vesistöön joutuessaan tosi pahaa kamaa.


Ei kommentteja: