lauantai 8. joulukuuta 2007

Itsemurha venäläisittäin

Neljäskymmenesviides Venäjän reissu parin vuoden sisällä on nyt takana. Kotona aukaisen Etlarin ja silmään sattuu otsikko 'Venäjä skandaalien pyörteissä'.

Artikkeli on mielenkiintoinen ja pelottava kuvaus Venäjän nykymenosta, mutta huomio kiinnittyi ensimmäiseksi juttuun Venäjän suurimman pankin VTB:n varapääjohtajan Oleg Zhukovskin itsemurhalavastuksesta. Jouduin lukemaan kohdan kaksi kertaa varmistaakseni ymmärtäneeni oikein.

Torstaina Moskovan ulkopuolella sijaitsevalla talossaan murhattiin Venäjän toiseksi suurimman pankin VTB:n varapääjohtaja Oleg Zhukovski. Häntä kidutettiin ennen murhaa ja murha yritettiin lavastaa itsemurhaksi.

Zhukovski löydettiin talonsa tyhjän ulkoilma-altaan pohjalta kädet ja jalat sidottuna.
Sisältä talosta löytyi itsemurhaviesti, jonka poliisi epäilee Zhukovskin kirjoittaneen pakon edessä.
(Boldaukset blogin pitäjän)

Okei. Kerrataanpa. Talon sisältä löytyy itsemurhaviesti, kaveri löytyy kädet ja jalat sidottuna altaan pohjalta ja poliisi epäilee, että viesti ei ole aito.

Poliisin päättely on mennyt luultavasti jotenkin seuraavasti.
Oleg päätti tappaa itsensä.Hän kuitenkin tunsi syyllisyyttä tekemistään rumista tempuista ja päätti rankaista itseään ennen lopullista siirtymistä toisiin kuvioihin. Ensiksi hän kirjoitti itsemurhaviestin, seuraavaksi hän pyysi kaveriaan sitomaan itsensä. Sitomisen jälkeen kaveri pyynnöstä kidutti Olegia. Saatuaan tarpeeksi kidutusta Oleg hyppeli jalat ja kädet sidottuna altaan reunalle ja päätti elämänsä pompulla altaaseen.

Ei kommentteja: