lauantai 20. lokakuuta 2007

Reissu Pietariin

Viisumiasiaa
Monikertaviisumiin ei tarvita enää HIV-testiä. Oli oikeastaan aika koomista vaatia HIV todistusta suomalaisilta Venäjälle menijöiltä. Venäläisiltä Suomen viisumin hakijoilta sitä ei vaadita eikä ole vaadittu.

Ja sitten huonot uutiset. Pikaviisumeja ei enää saa. Aikaisemmin sai pikaviisumin päivässä parissa, kallista mutta mahdollista ja joskus todella tarpeen.

Yksikertaviisumiin menee siis noin viikko ja monikertaviisumiin menee toista kuukautta. Monikertaviisumia anottaessa passi täytyy lähettää vasta viimeisellä viikolla matkatoimistoon.


Rikolliset Pietarissa
Viime viikon työmatkalla varastettiin työkaverilta kannettava PC. Tarkemmin täällä.
Kohta alkaa olla harvassa tutut, jotka matkustavat usein Venäjälle, ja ovat pärjänneet ilman haavereita.Malinkaja Kalinka ravintola

Alla oleva valokuva on napattu hotellin seinällä olevasta taulusta. Kuvassa Spas na Krovi (Спас на Крови) kirkko Gribojedof (На канале Грибоедова) kanaalin rannalla Nevskin suunnasta kuvattuna.Kirkon läheltä löysimme mukavan pienen ravintolan Malinkaja Kalinka. Pienessä kellaritilassa olevassa ravintolassa oli myös elävää musiikkia.
Alla videopätkä illan esityksestä.

Ei kommentteja: