Sivut

lauantai 27. tammikuuta 2007

Omaisuuden hankkiminen/myyminen Venäjällä

Venäjän lainsäädäntö poikkeaa usealta osin Suomen lainsäädännöstä.

Aviopuolison on annettava lupa omaisuuden (auto, asunto, antiikki,..) hankkimiseen / myymiseen. Eli jos olet ostanut esimerkiksi asunnon ennen avioliittoa, et voi myydä sitä ilman aviopuolison lupaa. Ilman aviopuolison lupaa tehty kauppa voidaan mitätöidä myöhemmin, jos aviopuoliso niin haluaa.


Tämä on varmasti yllätys monille suomalaisille, joilla on venäläinen puoliso. Montakohan esimerkiksi kiinteistökauppaa on tehty, jonka puoliso voi myöhemmin kyseenalaistaa. Venäjällä voi siis suomalainen mies ostaa asunnon, joka virallisesti rekisteröidään hänen nimiinsä. Tästä ei tule mitään ilmoitusta venäläiselle vaimolle. MUTTA jos ja kun vaimo myöhemmin saa jotakin kautta tietää asiasta (esimerkiksi laista tietämätön mies mainitsee siitä itse), niin vaimolla on mahdollisessa erotilanteessa käytössä aika mukava neuvotteluvaltti.

Toisaalta, jos venäläisellä puolisolla on ennen avioliittoa hankittua omaisuutta Venäjällä, niin automaattisesti suomalainen puolisko omistaa siitä puolet ja voi estää omaisuuden myynnin. Tätäkään ei varmasti moni suomalainen tiedä.Ei kommentteja: