Sivut

keskiviikko 21. helmikuuta 2007

Säästöideoita

Firmassa on menneillään säästökampanja.
Käytin tänä aamuna työmatkan uusien ideoiden keksimiseen ja esitinkin ne heti aamulla keittiössä istuville työtutuille.

Tupakallakäyntiaika on vähennettävä työajasta. Samoin vessassa käynti.

Rajoitetaan kertakäyttömukien kulutusta. Jokaiselle annetaan maanantaiaamuna yksi muki, jonka on sitten riitettävä koko viikoksi.

Jokainen ostakoon kynänsä ja paperinsa itse. Loppuupahan älytön tuhlailu. Printtereihin voitaisiin vielä käyttää firman papereita pitäen mielessä, että kaikissa papereissa on kaksi täysin käyttökelpoista puolta.

Firma on varannut ison parkkipaikan täysin tuottamattomaan käyttöön eli parkkipaikaksi. Kannattaa alkaa veloittaa parkkipaikan käytöstä. Luonnollisesti lämpöpistokkeen käytöstä veloitetaan lisäkorvaus. Sen lisäksi, että firma alkaa saada lisätuloja, työntekijöiden päivittäinen liikunta lisääntyy (etenkin jos rokotetaan parkkipaikoista oikein kunnolla), josta seurauksena on vähemmän rokulipäiviä.

On aivan luonnotonta, että työntekijät saavat maksutta juoda keittiössä kahvia ja teetä ja käyttää firman astioita.

Työmatkoilla on aivan turhaa ottaa jokaiselle oma hotellihuone. Isompikin ryhmä mahtuu kevyesti kahden hengen huoneeseen, kun lisäksi otetaan käyttöön lattialle asetettavat patjat.

Vieraille on hyvä tarjota lounasta firman ruokalassa, mutta isäntä maksakoon lounaansa omasta pussistaan. (Ok, tämä nyt ehkä vähän pomppasi. Jonkilainen realismi on ehdotuksissakin pidettävä).
Kun olin esittänyt nämä ideat työtutuilleni sain jälleen huomata kuinka uudet luovat ideat kohtaavat muutosvastarintaa. Tässä muutamia kommentteja.
- Ostaisit sinäkin auton, niin jää vähemmän aikaa miettiä tuollaisia.
- Etkö tosiaankaan ole vielä löytänyt uutta työpaikkaa.
Ja muuta yhtä asiatonta.

Ajatukset ovat hyviä, mutta EIVÄT ole vapaasti käytettävissä (ainakaan meidän firmassa muualla kyllä).

Ei kommentteja: