Sivut

keskiviikko 27. kesäkuuta 2007

Rengas puhki kamat kantoon

Olen muutamissa jutuissa aikaisemmin sivunnut rosvojen käyttämiä kikkoja turistien omaisuuden siirtämiseksi parempaan käyttöön.
Halutessasi vilkaise
Varkaat Pietarissa
Miliisit Pietarissa
Lisää miliisijuttuja

Seuraavaksi kerrottu tekniikka oli aikaisemmin minulle tuntematon. Työkaverin kertomaa Pietarista.

Tulin autolle kun huomasin,että oikea takarengas oli tyhjentynyt. Eipä siinä muuta kuin vaihtorengas ja työkalut takapakista ja ähertämään renkaan kanssa. Homma hoitui rutiinilla. Työkalut ja puhjennut rengas takaisin takonttiin ja ratin ääreen. Muuten hyvä, mutta etupenkille jättämäni pikkulaukku lompakkoineen oli lähtenyt kävelemään.

Sama tapahtui myöhemmin uudestaan. Käväisin nopeasti toimistolla ja tulin takaisin autolle. Jälleen kerran oikea takarengas oli tyhjentymässä. Nyt olin tullut autolle takaisin melkein heti jätettyäni sen, joten rengas ei ollut ehtinyt tyhjentyä kokonaan. Aikaisemmasta kerrasta viisastuneena tiesin mikä on homman nimi. Koska renkaassa oli ilmaa jäljellä ajattelin olevan viisainta jatkaa matkaa johonkin parempaan paikkaan. Jonkin matkaa ajattuani onnekseni törmäsin autokorjaamoon missä saatoin vaihtaa renkaan. Minua seurannut auto sai jatkaa matkaansa ilman saalista. Peli 1 -1.

Kolmannella kerralla sitten olin Pietarissa jättimarketin pihassa palaamassa tavaroiden kanssa autolle. Huomasin oman autoni vieressä toisen auton, jossa kaveri pälätti puhelimeen ja tuntui seuraavan liikkeitäni. Lähdin liikkeelle ja auto kännykkäkavereineen lähti seuraamaan minua. Maantiellä sitten huomasin, että renkaissa oli jotakin vikaa eli oikea takarengas oli lättynä. Ahaa, tämä oli siis taas homman nimi. No ei tässä enää mennä vanhanaikaiseen. Takarenkaan kimppuun, mutta tällä kertaa kamat mukaan viereen. Kännykkäkaveri ilmeisesti huomasi löytäneensä voittajan ja jatkoi matkaansa. Jonkin ajan kuluttua autoni viereen pysähtyi toinen auto, jossa oli neljä miestä. Yksi miehistä alkoi hyvin kohteliaasti kyselle ajoreittiä jonnekin ja minä tietenkin parhaani mukaan neuvomaan. Neuvottuani reitin miehet kiittelivät kohteliaasti ja jatkoivat matkaansa. Takaisin renkaan kimppuun. Renkaan, jonka vieressä ei enää ollut turvaan ottamiani tavaroita. Peli 2 - 1, rikolliset -minä.

Kun seuraavan kerran Venäjällä huomaat oikean takarenkaan tyhjentyneen, tiedät mitä odottaa.

Pieni varoituksen sana Pietarin Sennaja-aukion ja saman nimisen metroaseman seudusta. Paikka on perinteinen markkinapaikka ja kuuluisa paikkana, josta saa rahalla mitä vain. Eli paikka on myös kriminaalien suosima. Eräs suomalaisen rakennusfirman mies otti lennosta pimeän taksin, mikä on siis Pietarissa aivan tavallista. Tässä tapauksessa matka päättyi leukaluun katkeamiseen ja kaiken omaisuuden katoamiseen.


1 kommentti:

Saimi kirjoitti...

Kurjaa että tulee noin mutkia matkaan. Etenkin ulkomailla. Suomessa olisi ehkä hieman luottavaisempi olo kun ei kielimuuriakaan ole. Ainakaan meiltä ei suju muu kuin suomi. Meidän tuttu juuri oli matkassa ja rengas puhkesi. Olisi hinauksen joutunut soittamaan, mutta sattui löytymään toinen rengas takakontista.