Sivut

maanantai 13. huhtikuuta 2009

Uusi miliisitarina

Miliisi pysäytti autolla liikkeellä olleen tutun suomalaisen. Miliisin mukaan kaveri oli ilmeisesti alkoholin vaikutuksen alainen. Kaveri ei ollut omasta mielestään. Eli keskustelu oli edennyt tavanomaiseen tapaansa. Alkulämmittelyjen jälkeen päästiin varsinaiseen asiaan - siis rahaan. Kaverilta pyydettiin täysin ylimitoitettua lahjoitusta miliisien vapaa-ajan kassaan. Lahjoitusten anto kuuluu maan tapoihin ja ei sinänsä ole mitään uutta. Normaalisti selvitään joillakin kymmenillä euroilla. Nyt pyydettiin euromäärää, jossa oli neljä numeroa. Aivan kohtuuton pyyntö. Kaveri ilmoittikin mielipiteensä asiasta. Miliisi heitti vastatarjouksen:" Jos et maksa, niin pidämme huolen, että verikoe otetaan laitoksen likaisimmalla neulalla"
Onneksi löytyi pankkiautomaatti ja tililtä riittävästi rahaa. Mitä sinä olisit tehnyt?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ymmärrän tilanteen mutta ehdotan että kerrot kaverillesi seuraavaksi että puhuu ainoastaan suomea ja englantia. Jos miliisii (ja vuoden 2011 jälkeen poliisi, eli piliisi) ehdottaa sellaista tai uhkaa että he ottavat ajokortin pois, ole huoleti (ФЗ №196 ст.27 п.2) eli suomeks Federaativinen Laki nro. 196, pykälä 27, mom 2. kieltää tiemiliisin otta haltuun ulkomaalaiset ajokortit. siinä tilanteessa tiemiliisi on yhteydessä Suomen poliisin kanssa ja vaatii ajokortin hyllyttämistä(käytöntöä sellaisesta prosessista ei vielä ole.. hahaha...).
Toinen juttu jos ylinopeudesta miliisi ehdotta lahjontaa, pyydä sakkoa. Sakkon maksamis velvollisuus on lähellä nollaa, itselläni on 3 ylinopeussakkoa Venäjällä ja kaikki maksamatta. Raja vartiosto saa tiedot miliisiltä vain autosa ja noin 3-4 vuoden kuluttua. Joten kerkiit jo vaihtaa auton=)))).

Ei sen kummempaa lykköö tyköö vaaan Venäjän maan reissaamisessa, ei se niin paha on kuin lehdissä peloitellaan.

Yst. Terv. Suomalais-venäläinen juristi(- tai oliko jurristi)