sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Ohje provokaattorille


Pietari 10.12.2011
 
Provokaattorilla tarkoitetaan tässä jutussa henkilöä, joka näennäisesti osallistuu mielenilmaisuihin, mutta todellisuudessa pyrkii haittaamaan nitä. Hän toimii yhteistyössä poliisiviranomaisten kanssa.

Alla oleva juttu on poimittu Независимая (riippumaton) газета -verkkolehdestä. Lehden mukaan provokaattoreille on jaettu ohjeet miten toimia. Alla muutamia niistä.
[omia kommenttejani]Dokumentti sisältää yksityiskohtaiset ”mitä tehdä” -ohjeet erilaisiin tilanteisiin.  

On tärkeää, että provokaattorit saavat työnnettyä kokoukseen osallistujat sivukaduille. Tarkoitus on pysäyttää/jumiuttaa  ihmiset (ja autot), jotta saadaan plakaatteja ("Alas puolueen roistot ja varkaat", "Ei vilppiä", "Putin pois") kantavat ihmiset "kerättyä pois".
[Tämä "kerättyä pois" on hyvin monimerkityksellinen. Venäläisessä tekstissä oli myös lainausmerkit. Ehkä voisi tulkita, ei väliä miten mutta ne on hoidettava pois silmistä.] .
Tarkoituksena on myös haitata ihmisten pääsyä kokouspaikalle.  

 Provokaattoreiden pitää soitella jatkuvasti opposition toimistoihin esiintyen itse opposition edustajina. Tarkoitus on provosoida riitoja / tappeluita. Antaa vinkki poliisille yksilöistä, jotka on kerättävä pois eli ne aktiivisimmat.

Yhden ohjeen mukaan, pitää provosoida tappeluita opposition ja poliisin välille ja itse poistua kun OMON astuu kehiin. Tarvittavat [ne aktiivisimmat?] oppositioporukat pitää blokata johonkin paikkaan, jossa niitä on helppo
 - ampua kumiluodeilla
- pamputtaa poliisien toimesta
- kaasuttaa kyynelkaasulla 
- ampua vesitykillä
olettaen että kyseisiä apuvälineitä on käytettävissä.
[Poistuminen = hyvä neuvo. Olisihan se vähän noloa saada omalta kaverilta kumiluodista päähän.]


Toteuttakaa meidän vaatimuksemme nyt! Myöhemmin se on liian myöhään.


Provokaattoreiden on tehtävä kaikki mahdollinen, jotta kokous menisi pilalle. Pilata/tuhota esitysmateriaali (julisteet, banderollit,lehtiset), jakaa väärennettyjä lehtiä [siis mitä?], väärentää Photoshopilla [ei siis millään tusinatuotteella ] kokouksesta olevaa kuvamateriaalia.
[Mitäköhän tämä tarkoittaa käytännössä? Poistetaan kuvasta ihmisiä, jotta näyttäisi olevan vähän väkeä?]

Provokaattoreiden täytyy ilmiantaa kaikista aktiivisimmat pullikoijat poliisille ja ilmoittaa kaikesta tapahtuneesta.  Kiinniotettujen neutralisoimiseksi voidaan heille antaa ruoan ja juoman seassa vaarattomia laksatiivisia tai voimakkaasti rauhoittavia lääkkeitä.
[Tätä kohtaa en oikein ymmärrä. Jos kiinniotetulla tarkoitetaan henkilöä, joka on vielä kokouspaikalla esim. poliisiautossa, niin mitä hyötyä on panna kaverit paskantamaan housuihinsa. Rauhoittavat voisi ehkä jotenkin ymmärtää. Eikö ne pysy aisoissa,  jos ovat raudoissa?]


Toimittajien kanssa on toimittava seuraavasti. Kun kiinniottoprosessi on menossa, pitää estää toimittajien poistuminen [jotta ne saadaan kiinni]. Sama koskee henkilöitä, joille toimittajat ovat antaneet filmejä, kameroita tai muistikortteja.

Pari seikkaa jutusta. Käännökseni ei varmasti ole paras mahdollinen. Lainaamani juttu on ilmeisesti rääpäisy, jostakin kunnolla kirjoitetusta ohjeesta, ja siitä syystä tuntuu sekavalta.
Itse en ole juurikaan osallistunut mielenilmaisuihin, joten en osaa sanoa toimitaanko siellä todellakin noin. Joku, jolla on kokemusta voisi kertoa.
Onko mahdollista, että "ohje" on vain oppostion jakamaa disinformaatiota?Armeija - myös kansaa ! Ette te sitä osta !
Ei kommentteja: